waar kan je het beste autoverzekeringen vergelijken?

Autoverzekeringen vergelijken

Er zijn een heleboel verschillende verzekeringen die je als particulier moet afsluiten. Zo heb je natuurlijk de verplichte zorgverzekering, maar ook de inboedelverzekering en uiteraard de autoverzekering. Bij al deze verzekeringen komen dan nog een heleboel niet-verplichte verzekeringen, die als aanvullende verzekeringen kunnen worden beschouwd. Iedereen bepaalt voor zichzelf welke aanvullende verzekeringen hij of zij wil afsluiten. Schat jij jouw schaderisico erg laag in? Dan hoef je niet veel aanvullende verzekeringen te nemen. Maar denk jij dat de kans groot is dat je schade oploopt? Dan is het verstandig om eens goed te kijken naar alle verschillende aanvullende verzekeringen die je kunt nemen. Hieronder staan een aantal aanvullende autoverzekeringen opgenoemd en uitgelegd. Zo kun jij snel en gemakkelijk besluiten welke aanvullende autoverzekeringen jij nodig denkt te hebben en dus wilt afsluiten. Als je verwacht dat je geen aanvullende verzekeringen nodig hebt, dan kun je ook enkel en alleen de basisverzekering nemen. Zo bespaar je elke maand een hoop geld… behalve als je schade oploopt natuurlijk.

Aanvullende rechtsbijstandverzekering

Een autoverzekering kun je op verschillende manieren aanvullen. Eén daarvan is een verzekering waarmee je rechtshulp vergoed kan krijgen. Stel dat jij betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Dan is er een kans dat jij, de andere weggebruiker, of jullie allebei schade oplopen. In dit geval loopt de situatie vaak uit op een rechtszaak. Om zeker te weten dat je een goede kans maakt in de rechtszaak, om bijvoorbeeld je schade vergoed te krijgen, kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Er zijn een aantal verschillende rechtsbijstandverzekeringen. Hieronder worden ze uitgelegd.

  • Rechtsbijstandverzekering voor verkeer. Dit is de algemene verzekering om je rechtshulp bij zaken over het verkeer te vergoeden. Als je deze verzekering hebt afgesloten, ben je verzekerd voor al je rechtshulp betreffende het verkeer. Je hoeft dan dus geen andere rechtsbijstandverzekeringen af te sluiten.
  • Verhaal rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering kun je afsluiten om juridische hulp te krijgen om de tegenpartij te laten betalen voor jouw letselschade of schade aan je auto. Na een ongeval zal je dan dus hulp krijgen om te bewijzen dat jij onschuldig bent. Bovendien krijg je juridische hulp die ervoor probeert te zorgen dat de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld voor jouw schade. Deze verzekering is echter vrij beperkt om rechtshulp ook echt vergoed te krijgen. Met de verzekering hieronder zal je voor meer conflicten over je auto rechtshulp vergoed krijgen.
  • Rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen. Met deze verzekering zal je deskundige rechtshulp en juridisch advies vergoed krijgen over alle zaken die te maken hebben met jouw auto en het verkeer. Als je dus een conflict krijgt over je auto, dan kun je met deze verzekering zorgen dat je zelf niet enorm veel moeite en tijd in de zaak hoeft te steken. Je wordt immers op professionele wijze geholpen. Met de juridische hulp kun je na een ongeval proberen te bewijzen dat jij onschuldig bent, en zal je kunnen proberen de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor de eventuele schade die jij hebt opgelopen. Dit geldt voor letselschade maar ook voor schade aan je auto.

No-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer is één van de populairste aanvullende autoverzekering die je kunt afsluiten. Tegenwoordig hoor je vrijwel iedereen weleens praten over zijn of haar schadevrije jaren. Een no-claimbeschermer werkt eigenlijk heel simpel, en dat is waarschijnlijk waarom men het zo’n fijne aanvullende verzekering vindt. Met deze beschermer kun je je schade één keer per jaar claimen. Wanneer je dat doet, zal je premie bij je huidige verzekeraar niet omhooggaan. Wel zal je dan minder schadevrije jaren hebben, en dus minder no-claimkorting. In hoe minder ongevallen je dus betrokken raakt, hoe meer no-claimkorting je kunt krijgen. Dit motiveert mensen om extra voorzichtig te rijden en zuinig te zijn met hun auto.